Een boekhouder, je hebt er vast wel eens over gehoord. Veel mensen, met name ondernemers, hebben een boekhouder in dienst. Maar wat doet een boekhouder precies? In dit artikel lees je meer over een baan als boekhouder.
Wat is een boekhouder?
Een boekhouder is iemand die financiële zaken voor zichzelf of voor iemand anders bijhoudt. Het is fijn om een boekhouder in dienst te nemen wanneer je een eigen onderneming hebt. Deze boekhouder kan dan voor jou de financiële zaken van de onderneming bijhouden en op orde houden. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf je financiën bij te houden maar wanneer je hier weinig verstand van hebt is het inschakelen van een boekhouder een goed idee.
Een boekhouder heeft verschillende taken die hij kan uitvoeren waaronder het bijhouden van de administratie, facturen opstellen, opstellen van de jaarrekening het aangifte doen van inkomstenbelasting.
Er zijn een aantal eigenschappen die een boekhouder een goede boekhouder maken. Een boekhouder moet allereerst heel betrouwbaar zijn, je geeft natuurlijk alleen jouw geld aan iemand die je volledig vertrouwt. Daarnaast is het belangrijk dat een boekhouder nauwkeurig te werk gaat, het is belangrijk dat alle cijfertjes voor en achter de komma goed op papier komen te staan. Tegenwoordig wordt veel van het werk via de computer gedaan met bepaalde software, het is daarom ook handig als een boekhouder goed met computers kan werken.
Voordelen van het inhuren van een boekhouder
Net zoals veel andere dingen kun je ook de boekhouding uitbesteden. En net zoals veel andere diensten die worden uitbesteed is het grote voordeel dat je zelf meer tijd over hebt, tijd die je kunt besteden aan andere werkzaamheden. Of je nu op zoek bent naar een boekhouder in Arnhem, Amsterdam, Nijmegen of Utrecht, wanneer iemand voor jou de boekhouding doet heb jij tijd over. Deze tijd kun je gebruiken om je eigen werk te doen. Hierdoor verdien je dus indirect geld door het inhuren van een boekhouder.
Daarnaast is het prettig om een boekhouder in te huren wanneer je zelf weinig financiële kennis hebt. Wanneer bepaalde werkzaamheden buiten jouw vakgebied liggen kun je je hierin gaan verdiepen om het zo goed mogelijk te doen, maar dit verdiepen in dit vakgebied kost erg veel tijd en energie. Deze tijd en energie kun je beter ergens anders in steken.