Waarom zou ik zilverbaren kopen?

Steeds meer bedrijven kopen zilverbaren. Het investeren in zilver is in deze tijd waar de rente steeds lager wordt een goed alternatief. Je kan door te investeren in zilver op lange termijn veel geld verdienen. Als we kijken naar de afgelopen 20 jaar is het rendement al met al positief. Als je net begint met investeren in zilver gaat er een wereld voor je open. Er zijn veel verschillende termen. En voor iedere financiële situatie is het anders wat verstandig is om te kopen. Het kopen van zilveren munten is bijvoorbeeld het beste voor particulieren. Daarentegen is Het kopen van zilverbaren weer voordeliger voor bedrijven. In dit artikel leggen wij de verschillen voor je uit. 

Wanneer is het voordelig om zilver munten te kopen?

Het kopen van zilveren munten is voordelig voor particulieren kopers. Zilverbaren worden namelijk normaal belast met 21% BTW. Echter worden zilverbaren niet belast onder deze regeling. Het kopen van zilveren munten valt namelijk onder de margeregeling. Dit houdt in dat de koper alleen BTW hoeft af te dragen over de winstmarge die de koper maakt. Dit is natuurlijk veel voordeliger dan het betalen van 21%. Daarom kan je als particulier dus het beste investeren in zilveren munten in plaats van in zilver baren. 

Wanneer is het voordelig om zilverbaren te kopen?

Het kopen van zilverbaren is voordelig als je dit doet als bedrijf. In tegenstelling tot particulieren kunnen bedrijven de 21% BTW over de gekochte zilverbaren in de meeste gevallen terugvorderen. Je ontvangt een factuur van het bedrijf waar je het zilver koopt. Hier staat de BTW apart vermeld zodat je dit op een eenvoudige manier terug kan vorderen. Dit maakt dat het kopen van zilverbaren voordelig is als bedrijf. Het kopen van zilver is dus een goede investering op lange termijn. Het is goed om te kijken waar je gaat investeren voordat je het zilver gaat aankopen.