Tips

Wil jij beginnen met beleggen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Incompass Project helpt jou met beleggen voor beginners! Bekijk onze tips voor beleggen en investeren, zodat jij het meeste rendement kunt halen uit jouw investeringen zonder je inzet te verliezen.

 

Risico’s

De belangrijkste tip die wij willen meegeven is dat je altijd in je achterhoofd moet houden dat je jouw inzet of een deel hiervan kunt verliezen. De waarde van jouw inleg kan namelijk schommelen. Bedenk dus goed dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Doorgaans is het rendement groter bij aandelen die risicovoller zijn. Je kan dus zelf bepalen in welke mate jij risico wilt nemen door een keuze te maken in de verhouding tussen rendement en risico.

 

Beleggingsvormen

Zelf beleggen kan een goede keuze zijn als je een eigen strategie hebt. Een vereiste hierbij is uiteraard dat je voldoende kennis hebt van jouw beleggingsproducten, de markt en de koersen. Daarnaast kun je direct handelen zonder dat hier een tussenpersoon aan te pas komt, wat betekent dat je met zelf beleggen kosten bespaart op deze diensten.

Daarnaast kun je jouw geld ook laten beleggen door een vermogensbeheerder. Deze vermogensbeheerder zal de investeringen breder verspreiden om het risico van jouw beleggingen zo laag mogelijk te houden. Beleggen uitbesteden aan een vermogensbeheerder kan vooral aantrekkelijk zijn als je zelf niet genoeg kennis, interesse of tijd hebt om de marktontwikkelingen en koersen te volgen.

 

Soorten beleggingsproducten

Er zijn veel verschillende soorten beleggingsproducten waarin je kan investeren. De drie meest populaire beleggingsproducten zijn:

  • Aandelen: Een aandeel is een bewijs van mede-eigendom van een onderneming. Hierbij komt meestal ook bepaalde zeggenschap kijken, denk bijvoorbeeld aan aandeelhoudersvergaderingen.
  • Obligaties: Dit zijn verhandelbare schuldinstrumenten van bedrijven of overheden die geld lenen. Als een bedrijf of een overheid geld nodig heeft om te investeren, kan het dit via obligaties financieren.
  • Fondsen: Een beleggingsfonds vertegenwoordigt een groep individuele beleggers waarvan deze geld ontvangt en belegt in een mandje met verschillende beleggingsproducten. Elke belegger die geld heeft geïnvesteerd, is dus een deelnemer in het beleggingsfonds.

 

Afspraak maken

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op jouw vraag.